Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 1,8 milyon avroluk deprem hazırlığı desteği

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile Türkiye Arasında İstanbul’daki Depreme Hazırlık Çalışmaları için Hibe Anlaşması İmzalandı

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında İstanbul’da depreme hazırlık çalışmalarını desteklemek amacıyla 1,5 milyon avroluk hibe anlaşması imzalandı. Banka, ayrıca İstanbul’daki depreme hazırlık çalışmaları kapsamında İSMEP projesine de 300 bin avro teknik yardım hibesi sağlayacak.

İstanbul’un depreme karşı direncinin artırılması amacıyla Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı. Anlaşma kapsamında, İstanbul’da kritik kamu altyapılarının yenilenmesine yönelik yürütülen projelere teknik yardım sağlayacak gönüllü eğitim faaliyetlerinin finansmanı için Türkiye’ye 1,5 milyon avroya kadar hibe desteği sağlanacak.

  • Hibe, AKKB’nin 2023 yılında doğal ve ekolojik afetlerle mücadele amacıyla kurduğu Afet Önleme ve İyileştirme Fonu (DPRF) üzerinden sağlanıyor.
  • Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla yapılan başvuru sonucunda bu fondan yararlanmaya hak kazandı.

Söz konusu finansman, 2019 ve 2024 yıllarında AKKB İdari Konseyi tarafından onaylanan İstanbul’daki kritik kamu sağlık altyapılarının inşası ve yenilenmesine yönelik projeleri tamamlayıcı nitelikte olacak. “Yatırım Projesi” (INV Projesi) kapsamında yürütülecek faaliyetler, şehrin afetlere karşı hazırlıklı olmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Anlaşma; hibenin transferi ve kullanımı, proje uygulamaları, raporlama ve denetim süreçlerine ilişkin hüküm ve koşulları içeriyor.

İSMEP’E 300 BİN AVRO HİBE

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamındaki altyapı yatırımlarının ekonomik etkisinin değerlendirilmesi için Türkiye ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) arasında yeni bir hibe anlaşması imzalandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu anlaşma kapsamında, İstanbul’da depreme hazırlık çalışmaları için gerçekleştirilecek Ekonomik Etki Değerlendirme Projesi (EED) için Türkiye’ye 300 bin avroya kadar teknik yardım hibesi sağlanacak. Hibe, AKKB’nin afetlere karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla 2023 yılında oluşturduğu Afet Önleme ve İyileştirme Fonu (DPRF) üzerinden verilecek.

  • Türkiye, söz konusu desteği Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla talep etti.
  • EED Projesi, 2019 ve 2024 yıllarında AKKB tarafından onaylanan İstanbul’daki kamu altyapı projelerini tamamlayıcı nitelikte olacak.

Anlaşma, hibenin transferi, kullanım şekli, proje uygulama adımları, izleme ve denetim mekanizmalarını da kapsıyor.

Related Posts

Temettü fırtınası: 25 şirket kasayı açtı!

Borsa İstanbul’da Temmuz ve Ağustos aylarında yatırımcıların yüzünü güldürecek büyük temettü ödemeleri başlıyor. 25’ten fazla şirket, milyarlarca lira değerindeki kâr paylarını hissedarlarına nakit olarak dağıtacak. Türk Tuborg, Turcas Petrol, Astor …

Volkswagen’in geri dönüşü: Elektrikli modellerin satışları patladı

Haziran ayı sonu itibarıyla, tamamen elektrikli modellerin küresel teslimatları %47’ye varan bir artışla 465.500 araca ulaştı. Grubun Avrupa’daki satışları %19 artarken, elektrikli araç siparişleri inanılmaz bir şekilde %89 arttı. Elektrikli araç …

En düşük emekli maaşı alanlar dikkat! Zamlı aylıklar ne zaman ödenecek?

En düşük emekli maaşının 14 bin 469 TL’den 16 bin 881 TL’ye çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi Meclis’ten geçti. En düşük emekli aylığı alanlar zam farklarının ne zaman ödeneceğini merakla bekliyor. Peki ödemeler ne zaman olur? SSK ve Bağkur emeklileri zamlı aylıklarını ne zaman alır? İşte detaylar…

Dev havayolu şirketi Musk’ın şirketi ile anlaşmayı duyurdu: Jet hızında olacak

Dev havayolu şirketi Elon Musk’ın Starlink şirketi ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Havayolu şirketi Starlink ağı sayesinde yolcularına ‘jet hızı’nda internet hizmeti sunacak

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …