Avrupa’dan ABD’ye misilleme hazırlığı

AB Komisyonu çıkmaza giren ABD ile otomobil ve tarife anlaşmazlığı hakkında harekete geçiyor

AB Komisyonu, ABD ile otomobil ve karşılıklı tarifler konusundaki anlaşmazlık ile ilgili müzakerelerin sonuçsuz kalması durumunda atılacak adımları duyurdu.

AB Komisyonu’nun yayımladığı açıklamada, müzakerelerin ABD’nin tarifelerinin kaldırılması konusunda karşılıklı faydalı bir anlaşma sağlayamaması durumunda karşı önlemlere başvurulacağı belirtildi.

Açıklamada, 95 milyar euro değerindeki ABD’den ithalatı kapsayan geniş bir yelpazedeki endüstriyel ve tarımsal ürünleri içeren bir ürün listesinin hazırlandığı vurgulandı.

Ayrıca, 4,4 milyar euro değerindeki belirli AB çelik hurdası ve kimyasal ürün ihracatına yönelik kısıtlamaların da olabileceği ifade edildi.

AB’nin önceliğinin müzakereler aracılığıyla karşılıklı faydalı ve dengeli bir çözüm bulmak olduğu belirtilen açıklamada, 90 günlük kısmi askı sürecinde AB’nin tüketici ve endüstrisini savunmaya devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, tüketicileri ve endüstrisini korumak amacıyla müzakerelerde anlaşma sağlanamaması durumunda AB’nin olası karşı önlemleri hazırlamaya devam edeceği bildirildi.

AB’nin olası karşı önlemleri konusunda Dünya Ticaret Örgütü’nde resmi istişare sürecini başlatacağı ifade edilen açıklamada, ABD’ye karşı alınacak kararların şeffaf bir şekilde ele alınacağı belirtildi.

Ayrıca, AB üyesi ülkeler ve Avrupa firmaları ile birlikte 218 sayfadan oluşan ABD ürünleri listesinin inceleneceği bir aylık istişare sürecinin başlatıldığı aktarıldı.

Son olarak, ABD Başkanı Donald Trump’ın AB’ye çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği yüzde 25 gümrük vergisi ve ardından AB ürünlerine yüzde 20 oranında karşılık verme kararı hatırlatılarak, ABD’nin tüm araç ve otomobil parçaları ithalatına yüzde 25 tarife uyguladığı belirtildi.

Related Posts

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Bellona’nın fiyatı 570 kez artırıldı: Satışta rekor kırıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2016 yılında devraldığı Boydak Holding bünyesindeki Bellona’yı sattı. TMSF, geçtiğimiz ay yayınladığı duyuru ile Bellona Mobilya’nın tamamının 7 milyar TL muhammen bedelle satışa çıkarılacağını duyurmuştu. TMSF …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Sanayi üretiminde 3 ay sonra yükseliş

Sanayi üretiminde 3 ay sonra yükseliş

Deprem sonrası İstanbul’da kiralar uçtu: Hangi ilçede fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da kiralık konut fiyatları nisan ayında yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası bazı ilçelerde fiyatlar dikkat çekerken, merkez bölgeler yüksek kiralarla öne çıktı. Fay hattından uzak yerler ise geride kaldı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?