Yurt genelindeki kütüphane sayısı 1301’e ulaştı

Kütüphane Sayısı 2025’e Kadar Artacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye genelinde 2018 yılında 1162 olan kütüphane sayısının, 2025 itibarıyla 1301’e ulaştığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, halk kütüphanelerinin bilgi, öğrenme, üretim ve sosyal etkileşim merkezlerine dönüştürüldüğü belirtildi. Geleneksel yapıdan çıkılarak modern hizmet anlayışıyla kütüphanelerin halka sunulduğu vurgulandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda kütüphane sayısının artmasının yanı sıra toplam kullanım alanının 750 bin metrekareye, kullanıcı sayısının ise 38,7 milyona çıktığı belirtildi. Artık kütüphaneler sadece kitap okunan mekanlar olmaktan çıkarak, sanatsal ve eğitsel faaliyetlerin düzenlendiği, yaratıcı fikirlerin geliştirildiği üretim merkezlerine dönüştü.

Yapay Zekâ Destekli Hizmetler Kullanıcıların Hizmetinde

Bununla birlikte gezici kütüphanelerle kırsal bölgelere erişim sağlanırken, bebek ve çocuklara özel tematik kütüphaneler ile her yaş grubundan kullanıcıya hitap edildi. Dijital dönüşüm alanında da önemli adımlar atan bakanlık, yapay zekâ destekli hizmetler ve Milli Dijital Kütüphane Projesi ile milyonlarca belgeye erişimi kolaylaştırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kitap okumayı teşvik ederek genç nesillerin gelişimine katkı sağladıklarını vurgulayarak, kütüphanelerin sadece kitapların değil, bilginin, öğrenmenin merkezleri haline geldiğini belirtti. Bakan Ersoy, Türkiye’nin geleceğine yön verecek adımların atılacağını ve herkesi bilgiyle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Related Posts

LGS TERCİH TARİHİ 2025 MEB TAKVİMİ | e-Okul ile LGS tercihleri ne zaman başlayacak 2025, MEB.gov.tr LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2025 LGS tercihleri belli oldu!

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu 2025, 1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, 15 Haziran 2025 tarihinde gerçekleşti. Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden çoktan seçmeli soruların sorulduğu sınavın değerlendirmeleri başladı. LGS sınav sonuçları açıklandıktan sonra, öğrenciler lise tercih maratonuna başlayacaklar. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Tercihler e-Okul üzerinden tamamlanacak. Peki, LGS tercihleri ne zaman, LGS yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı 2025? İşte, LGS tercih tarihi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

“25 Haziran Dünya Güzel Koku Günü” bu yıl Paris’te kutlanacak

“25 Haziran Dünya Güzel Koku Günü” bu yıl Paris’te kutlanacak

YKS soru kitapçıklarına yüksek güvenlikli nakil

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ait soru kitapçıkları ve sınav evrakının, yüksek güvenlik önlemleriyle 81 il ve KKTC’deki 250 sınav merkezine sevkiyatına başlandı.

Daire parasına diploma!

ABD ve AB ülkelerindeki üniversitelerin kapısını sınavsız açan Türkiye’deki yabancı okullar, 2025-2026 eğitim- öğretim yılı ücretlerini açıkladı.

Son dakika hava durumu tahminleri il il | Yarın (11 Haziran) hava nasıl olacak? İstanbul’da yağmur var mı? Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!

Hava durumu tahminleri il il Meteoroloji’nin son dakika raporu ile yayınlandı. Sıcaklıklar İstanbul’da salı günü düşerken kuvvetli rüzgar etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre çarşamba günü Bolu, Karabük, Kastamonu, Antalya’da yarın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Öte yandan mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Peki, yarın hava nasıl olacak? İstanbul’da yağmur yağacak mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 11 Haziran hava durumu raporu.

ChatGPT neden açılmıyor, çöktü mü, mesaj akışında hata neden olur ve nasıl çözülür? ChatGPT too many concurrent requests hatası nasıl çözülür?

ChatGPT çöktü mü, neden açılmıyor ve yaşanan sorunlar ile merak konusu oldu. 10 Haziran 2025 itibarıyla, ChatGPT’de küresel çapta bir kesinti yaşanıyor. OpenAI’nin kendi durum sayfası (status.openai.com) üzerinden yapılan açıklamada “Sora, ChatGPT ve API hizmetlerinde yüksek hatalara ve gecikmeye neden olan sorunun temel nedenini belirledik. Çözüm için çalışıyoruz..” ifadeleri yer aldı. Peki, ChatGPT neden açılmıyor, çöktü mü? ChatGPT too many concurrent requests hatası nasıl çözülür? İşte, o ayrıntılar