Bitcoin, ETH’den Çıkan Dev Şirket Yeni Avını Duyurdu!

Kripto para birimlerine yönelik girişimleriyle tanınan Hong Kong borsasına kayıtlı öncü şirket Meitu, kısa süre önce Bitcoin ve Ethereum gibi kripto varlıklardan stratejik olarak uzaklaştığını duyurdu. Şirket, 2021’de kripto para birimlerine yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaparak manşetlere çıktı. Şimdi ise büyümesini artık öncelikle yapay zeka (AI) işine yönlendirildiğini açıkladı.

Meitu, Bitcoin ve Ethereum varlıklarını satıyor

Meitu’nun kıdemli yatırımcı ilişkileri müdürü Kang Yicong, geçtiğimiz günlerde şirketin artık kripto varlıkları satın almaya ve tutmaya odaklanmadığını açıkladı. Bu yüzden, gelecekte bunları satmayı düşündüklerini teyit etti. Yicong, bu kararın, pek çok şirketin harcama alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmesine neden olan değişen küresel ekonomik ortamdan kaynaklandığını açıkladı. Bu değişim de Meitu’nun ürünlerinin pazarda ilgi görmesi için bir fırsat yarattı.

Şirketin odağında yapay zeka alanı var

Kang Yicong, şirketin zarardan kârlılığa dönüşünün büyük ölçüde, abonelik sisteminden kaynaklandığını belirtti. Bu sistemin, kazançlarını değişken makroekonomik ortamdan koruduğunun altını çizdi. Buna ek olarak, Meitu’nun yapay zeka işi, yeni aboneler çekmede önemli bir büyüme faktörü oldu. Bunun yanında kâra da katkı sağladı.

Meitu’nun mevcut stratejik odağı, yapay zeka girişimini tamamlayan video üretiminde yatıyor. Şirket, Ekim 2023’ün başlarında ChatGPT gibi teknolojilerin yol açtığı küresel yapay zeka çılgınlığından yararlandı. Böylece, kurumsal yapay zeka vizyon çözümü MiracleVision 3.0’ı tanıttı. Kang Yicong, yapay zekanın şirketin gelişiminde ve kâra katkıda önemli bir rol oynamasını beklediklerini vurguladı.

Meitu’nun 100 milyon dolarlık kripto yatırım yolculuğu

Meitu’nun kripto para piyasasındaki deneyimi, başlangıçta kayıplarla karşılaşan önemli bir yatırımı içeriyordu. Ancak, Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, son dönemde piyasada yaşanan toparlanmalar, şirketin Bitcoin ve altcoin varlıklarıyla ilgili yaklaşık 190 milyon yuan değer düşüklüğü zararını tersine çevirmesine olanak sağladı. Kang Yicong, Meitu’nun 2021’den sonra kripto para satın almayı bıraktığını açıkladı. Ayrıca, bu kararın stratejik bir karar olduğunu belirtti.

Kang Yicong, Meitu’nun yapay zeka destekli boyama ve diğer işlevlerine yönelik talebin arttığı off-shore pazar konusunda iyimser olduğunu ifade etti. Şirket, başlangıçta Güneydoğu Asya, Japonya, Güney Kore, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ni hedeflediğini kaydetti. Bu doğrultuda şirket, küresel bir perspektifle ürünler tasarlamayı ve piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Yerel geliştirme stratejilerini, her bölgenin kendine özgü koşullarına ve taleplerine uyum sağlayacak şekilde uyarlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir