Coinbase, Varlık Kurtarma Hizmetini Bu 2 Blockchain’e Genişletti!

Coinbase’in varlık kurtarma aracı BNB Smart Chain ve Polygon ağlarına genişledi. Coinbase yetkilisi, aracın kullanıcıların bugüne kadar 160 milyon dolardan fazla fonu kurtarmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Coinbase, desteği BNB Smart Chain ve Polygon’a genişletti

Kripto borsası Coinbase, varlık kurtarma aracını ilk olarak 2022 Aralık’ta Ethereum için başlattı. Şimdi ise BNB Smart Chain ve Polygon’a genişletti. Araç, kullanıcıların borsa adreslerine yanlışlıkla gönderilen desteklenmeyen tokenleri kurtarmalarına yardımcı oluyor. Kripto borsası, konuya ilişkin olarak Salı günü şu açıklamayı yaptı:

On-chain kurtarmayı kolaylaştırmaya yardımcı olmak için, ERC-20 self servis varlık kurtarma aracımızı yalnızca Ethereum’da değil, aynı zamanda BNB Smart Chain ve Polygon’da da varlıkların kurtarılmasını destekleyecek şekilde yükselttik. Bu genişleme, BNB Smart Chain’de desteklenmeyen yaklaşık 3.000 tokenin kurtarılmasını destekleyecek.

Bu hamle müşterileri için ne anlama geliyor?

Bu arada, Kriptkoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Coinbase BNB Smart Chain’i şu anda desteklemiyor. Ancak bazı müşteriler Blockchain’deki desteklenmeyen tokenleri yanlışlıkla borsa adreslerine gönderebiliyor. Bu yüzden de ve fonlarını kaybediyor. Coinbase, kurtarma aracıyla bu tokenleri doğrudan gelen adreslerden borsa cüzdanına ya da başka herhangi bir self-custody cüzdanına kurtarmaya yardımcı oluyor.

Coinbase ürün müdürü Vignesh Muralidharan, Polygon Blockchain’i halihazırda destekleyen Coinbase’in, müşterilerin desteklenmeyen Polygon varlıklarını kurtarmasına olanak sağlamak için varlık kurtarma aracını genişlettiğini söyledi. Borsa’nın Polygon desteğini 2023 Aralık’ta tanıttığını belirtti. Ancak bunun duyurusunun BNB Smart Chain entegrasyonunun yeni eklenmesiyle aynı zamana denk geldiğini kaydetti.

Coinbase varlık kurtarma aracı için ne kadar ücret alıyor?

Coinbase, varlık kurtarma aracını, tescilli teknoloji kullanarak şirket içinde oluşturdu. Borsa, 100 doların üzerindeki varlıkların kurtarılması için %5 ücret alıyor. Ayrıca, tüm kurtarmalar için ayrı bir ağ ücreti var. Müşterilerin fonlarını kurtarmak için iki ayrıntı vermeleri gerekiyor. Bunlar: varlığın kaybolduğu işlemin işlem kimliği ve varlığın kaybolduğu gelen borsa adresi.

Muralidharan, aracın Aralık 2022’de piyasaya sürülmesinden bu yana 10.000’den fazla kullanıcının 160 milyon dolardan fazla fonunu kurtarmasına yardımcı olduğunu söyledi. Kurtarma aracı şu anda Coinbase Prime veya kurumsal müşteriler için mevcut değil.

Binance, kurtarma hizmeti vermiyor!

En büyük kripto borsası olan Coinbase’in rakibi Binance, token geri kazanımı hizmeti vermiyor. Bununla birlikte, bir müşteri listelenmemiş tokenları yanlış bir şekilde yatırması nedeniyle “önemli bir kayıp” yaşadıysa, Binance yalnızca kendi takdirine bağlı olarak bu tokenları geri kazanmalarına yardımcı olabiliyor. Bu yüzden, web sitesindeki bilgilere göre geri kazanımı garanti etmiyor. Bu bağlamda Muralidharan, şu değerlendirmeyi paylaşıyor:

Bu işlemler toplam transferlerin küçük bir kısmını oluştursa da, bu hatalar anlaşılabilir bir şekilde müşterilerin hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. Bu araçla amacımız, bu hayal kırıklıklarından bazılarını hafifletmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek için on-chain kurtarmayı kolaylaştırmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir